Košarac: Šarović je najbolji Bakirov ministar

kosarac

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da ishitreni, neprimjereni i nediplomatski komentar iz Ambasade SAD na izjavu predsjednika RS-a Milorada Dodika predstavlja jasan dokaz da su tačne njegove tvrdnje o podršci koju ta ambasada daje kandidaturi Mirka Šarovića za poziciju člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

“Izjava, koja u potpunosti izlazi iz okvira diplomatske komunikacije i čiji je autor ambasador Maureen Cormack dokazuje da joj nije svejedno kada se dovodi u pitanje kredibilitet kandidature njenog miljenika i štićenika Mirka Šarovića. Očekujem da se gospođi Cormack pridruže i Šarovićevi poslodavci Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović kako bi slika o njegovoj kandidaturi bila potpuna”, rekao je Košarac Srni komentarišući odgovor ambasade SAD na tvrdnje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da bi u toj ambasadi voljeli vidjeti Šarovića u Predsjedništvu BiH.

Prema njegovim riječima, Šarović je “tipičan predstavnik politike SDS-a i takozvanog Saveza za promjene, koja je u protekle tri godine uništila pozicije Srba u zajedničkim institucijama i od predstavnika Republike Srpske u Sarajevu napravila obične klimoglavce i izvođače radova po političkom projektu SDA koji se zove unitarna BiH”.

“Takav projekat, isto kao i najboljeg Bakirovog ministra Mirka Šarovića iz sve snage podržava gospođa Kormak i zbog toga je spremna da daje izjave na ivici diplomatskog incidenta”, upozorio je Košarac.

On je dodao da “nije teško doći do konkretnih dokaza o materijalnoj i tehničkoj podršci koju je Ambasada SAD u Sarajevu pružala SDS-u i drugim strankama iz takozvanog Saveza za promjene”.

“Uskoro ćemo javnosti predočiti te dokaze i tada će svima biti jasno zbog čega je kadar SDS-a i takozvanog Saveza za promjene u Sarajevu otvoreno radio protiv interesa Republike Srpske i srpskog naroda”, zaključio je Košarac.