Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kovač: Hrvatskoj je jako stalo da se BiH dobro razvija

Miro Kovač

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Miro Kovač najavio je u četvrtak u Zagrebu da kreće u saniranje i jačanje odnosa sa susjednim zemljama, a prvi posjet zakazan je za petak, 29. siječnja Bosni i Hercegovini.

Prvo putovanje bit će u BiH, državu u kojoj su Hrvati jedan od tri konstitutivna naroda i prema kojoj Hrvatska, kao susjeda i potpisnica Daytonskog sporazuma, ima posebnu odgovornost.

Ministar Kovač će u Bosni i Hercegovini posjetiti Sarajevo i Mostar. “Taj posjet će pokazati da u našoj državnoj politici prema BiH postoji kontinuitet. Hrvatskoj je jako stalo da se BiH dobro razvija, da se dođe do uređenja koje će omogućiti da zadovoljni i s prijateljima Bošnjacima i Srbima potpuno ravnopravni Hrvati krenu prema uključenju u EU. S BiH želimo snažne prijateljske odnose, na planu politike, gospodarstva, znanosti, kulture, na svim poljima”, rekao je Kovač.

“Moja je želja da prvo putovanje bude upravo u BiH, posebno stoga što je najavljeno da će BiH podnijeti zahtjev za članstvo u EU-u, a to ćemo mi kao susjedna zemlja svesrdno podržati”, istaknuo je ministar Kovač, javlja Hina.