Porrtparol SNSD-a

Kovačević: Građani BiH su žrtve talačke krize koju su kreirali bošnjački političari

kovacevic (1)

Komentarišući današnje izjave lidera opozicije u Republici Srpskoj, on je rekao da je očigledno da oni nisu dorasli aktuelnom političkom trenutku i političkoj situaciji

To što godinu dana od održavanja opštih izbora u BiH još nije formirano Vijeće ministara pokazuje samo jedno – da je BiH nefunkcionalna i neodrživa, i to samo zbog toga što bošnjačka politička komponenta ne može da prihvati realnost, Dejtonski mirovni sporazum i mir u BiH, ističe portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je izjavio Srni da se slobodno može reći da su građani cijele BiH, i Republike Srpske i Federacije BiH, žrtve svojevrsne talačke krize, koju su, zbog neprihvatanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, kreirali bošnjački politički predstavnici, koji i snose isključivu odgovornost za trenutno stanje u BiH.

Komentarišući današnje izjave lidera opozicije u Republici Srpskoj, on je rekao da je očigledno da oni nisu dorasli aktuelnom političkom trenutku i političkoj situaciji i nikako ne mogu da razumiju da su političke ucjene kojim prisežu predstavnici bošnjačke političke komponente danas isporučene SNSD-u, ali su, u suštini isporučene, isključivo Republici Srpskoj.

“I oni bi bili suočeni sa istim takvim ucjenama kada bi eventualno pobijedili na izborima, ali sve dok se ovako ponašaju uvjeren sam da nikada neće ni pobijediti”, naglašava Kovačević.

On navodi da je u tom kontekstu izjava predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da ovo nije rekord i da je u eri Nikole Špirića bio i duži rekord neformiranja saziva Vijeća ministara tačna, ali je, kako kaže, Šarović zaboravio reći da su i tada odgovorni bili Bošnjaci, koji nisu dozvoljavali legitimnim pobjednicima u hrvatskom nacionalnom korpusu, kao što danas ne dozvoljavaju i politički ucjenjuju legitimne predstavnike srpskog konstitutivnog naroda.

Kovačević ističe da je isto tako sramna i licemjerna izjava lidera PDP-a Branislava Borenovića da su jedini krivci koalicija SNSD, SDA i HDZ BiH.

“Sramno je govoriti tako nešto dok sjedite u Vijeću ministara u koaliciji sa SDA i primate enormne plate koje niste zaslužili na izborima i nemate legitimitet građana”, naglašava Kovačević.

On navodi da vlast u BiH mora biti formirana na način predviđen Ustavom.

“Izborni pobjednici u sva tri konstitutivna naroda treba da formiraju Vijeće ministara i da počnu raditi u korist građana oba entiteta koji čine BiH”, poručuje Kovačević.