BiH

Kovačević: Šarović izgovorio i jednu istinu, nema hemije između SNSD i SDA

11/10/2019

Kovačević je podsjetio da je prvi posao svakog parlamenta u svijetu izbor izvršne vlasti, te da BiH treba to da uradi i da se odmah ide dalje

Primjetno je da samo SDS i SDA izvrću teze na način da neko blokira rad Parlamenta BiH, a istina je jasna i vidljiva svakome ko želi da je vidi – Sarajevo političkim ucjenama blokira formiranje Savjeta ministara, naglasio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je podsjetio da je prvi posao svakog parlamenta u svijetu izbor izvršne vlasti, te da BiH treba to da uradi i da se odmah ide dalje.

“Novac koji je blokiran na nivou BiH, a o kojem govori Mirko Šarović, je novac kojeg smo mi i te kako svjesni, kao što smo svjesni i da je to novac građana Republike Srpske koje Sarajevo blokira u jednom paketu blokiranja i osporavanja RS, čija je tačka broj jedan blokiranje i negiranje izborne volje građana RS koja nas u ovom trenutku već košta oko milijardu KM”, istakao je Kovačević.

On je naglasio da je to cijena koju RS plaća samo zbog toga što je dio BiH.

Kovačević je rekao da mora da primijeti da je Šarović izgovorio i jednu istinu, a to je da nema hemije između SNSD-a i SDA, što je tačno.

Portparol SNSD-a je naglasio da ova partija, za razliku od SDS-a, nema hemiju sa SDA i ne želi praviti s njima bilo kakave programske koalicije.

“Mi ne tražimo nikakav plijen, kako kaže Šarović, već tražimo samo ono što RS pripada, a to je da, u skladu sa Ustavom BiH, izborni pobjednici iz RS budu dio Savjeta ministara kako bi i sa tog nivoa učinili sve da građani RS žive bolje. I ništa više od toga”, poručio je Kovačević.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.