Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija BiH

Krijumčarili migrante pa završili u kanalu

Krijumcareni migranti

Drugo vozilo, Renault na kojem su bile različite bh. registarske oznake, sletjelo je s puta i zatečeno u kanalu

Radeći na sprečavanju nezakonitih prelazaka državne granice, službenici Jedinice granične policije Bosnaska Gradiška i Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH, 7. oktobra oko ponoći, spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla na području Bosanske Gradiške, prenosi Anadolu Agency (AA).

Migrante su krijumčarila dvojica državljana Bosne i Hercegovine i to u dva vozila. Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač Škode, bh. nacionalnih oznaka, oglušio se o naredbe policijskih službenika i dao u bijeg, dok je drugo vozilo, Renault na kojem su bile različite bh. registarske oznake, sletjelo s puta i zatečeno u kanalu.

U cilju pronalaska osoba i zaustavljanja Škode o događaju su obaviješteni i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su osumnjičene državljane BiH zaustavili na području opštine Bosanski Novi i zadržali do dolaska pripadnika Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “krijumčarenje osoba”, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni lišeni slobode.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Bosanska Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.