Potvrđeno iz Tužilaštva BiH

Kriminalci na Sky aplikaciji spominjali i tužiteljicu Dianu Kajmaković

diana kajmakovic

Na naš upit da li će dok traju provjere u vezi s ovim navodima tužiteljica Kajmaković nastavljati obavaljati redovne poslove, iz Tužlaštva nisu precizirali

Državna tužiteljica Dijana Kajmaković nije više članica tima koji vodi istragu o komunikacijama na aplikacijama Sky i Anom, jer je i njeno ime spominjano u komunikaciji između kriminalaca koji su koristili ove aplikacije. Ovu informaciju potvrdili su i iz Tužilaštva BiH.

– Možemo odgovoriti, da je Tužilaštvu BiH dostavljena informacija o komunikaciji između dva kriminogena lica, koja su u razgovoru pominjala ime tužiteljice Diane Kajmaković. O svemu navedenom vrše se provjere, a radi zaštite rada na predmetima, kao i na traženje tužiteljice Kajmaković ista je izuzeta od rada na navedenim predmetima dok se ne utvrde sve činjenice – naveli su za Fokus iz Tužilaštva BiH.

Na naš upit da li će dok traju provjere u vezi s ovim navodima tužiteljica Kajmaković nastavljati obavaljati redovne poslove, iz Tužlaštva nisu precizirali.

Inače, Kajmaković je i šefica Posebnog odjela za organizirani kriminal i korupciju u Tužilaštvu BiH, a spominje se i kao jedna od kandidatkinja za glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH.