BiH

hdz

Krišto: Hrvatski narod će imati svoje predstavnike u tijelima vlasti

07/09/2022

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović, nakon Jablanice, posjetili su Ramu.

Na početku sastanka, predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Rama i ministar pravde BiH Josip Grubeša izaslanstvu dužnosnika HDZ-a BiH koji su bili uz kandidatkinju Krišto i predsjednika Čovića, uz istaknuti značaj predstojećih izbora, predstavio je stranačke aktivnosti koje se provode na terenu vezane uz pripremu i održavanje Općih izbora u BiH.

Nazočnima su se obratili predstavljajući program za Opće izbore u BiH Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Darijana Filipović nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Vlatka Martinović nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i Slaven Zeljko nositelj liste za Skupštinu HNŽ-a Slaven Zeljko.

„U našem programu posebno smo se dotaknuli pozicije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Program sadrži i druge temetske cjeline koje se tiču rasta i gospodarskog razvoja, društvenog razvoj i transformacije, demografske revitalizacije i kvalitetnog života te sigurnog i stabilnog okruženja. Sve su ovo teme s kojima smo opterećeni, ali krećemo od ključe stvari i prioriteta a to je ravnopravnost i nediskriminacija konstitutivnih naroda i svih onih koji žive u BiH“, istaknula je Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

„Hrvatski narodni sabor je jednoglasno podržao jednog kandidata, za poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH, te smo poslali jasnu poruku svima. Pokažimo našu odgovornost za budućnost, pokažimo svima da je Bosna i Hercegovina domovina i hrvatskog naroda i da će samo hrvatski narod birati svoje političke predstavnike u institucijama i tjelima vlasti te donositi odluke i graditi bolji život za sve narode i građane koji žive u njoj“, istaknula je Krišto.

Predsjednik Čović je uputio potporu svim značajnim stranačkim aktivnostima u Rami, posebno realizaciji izbornog programa te kasnije realizaciji obećanja iz predizborne kampanje.

Nakon sastanka, izaslanstvo je nazočilo sv. misi uočnici svetkovine Male Gospe u Franjevačkom samostanu Rama – Šćit, navodi se u saopćenju HDZ-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.