Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Krišto i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Chullikatt o unapređenju odnosa Svete Stolice i BiH

borjana kristo francis assisi chullikatt apostolski nuncij

Krišto je istaknula kako se prilike u BiH stabiliziraju nakon općih izbora i potpisivanja smjernica i načela djelovanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. – 2026. godine

Novoimenovana predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sastala se s apostolskim nuncijem u BiH nadbiskupom Francisom Assisijem Chullikattom.

Tokom sastanka razgovarano je o unapređenju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Svete Stolice, kao i o političkoj situaciji u BiH i njenom euroatlanskom putu.

Krišto je istaknula kako se prilike u BiH stabiliziraju nakon općih izbora i potpisivanja smjernica i načela djelovanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. – 2026. godine, naglasivši kako su istaknuti jasni ciljevi čijim će se realiziranjem graditi jaka i stabilna BiH, a što podrazumijeva i jednakopravnost konstitutivnh naroda i svih drugih koji žive u BiH.

Nadbiskup Chullikatto čestitao je Krišto na imenovanju i još jednom izrazio punu potporu za nastavak uspješne suradnje Svete Stolice i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.