Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hdz

Krišto i Čović u posjeti Bihaću

l_6457d94be809912357a2cc054e90028e (1)

Naglašeno je i kako se na današnjem sastanku razgovaralo i o procesima realizacije važnih infrastrukturnih projekata za Bihać i Unsko-sanski kanton, naročito aktuelnoj izgradnji aerodroma u gradu na Uni

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Dragan Čović i kandidatkinja ove stranke za člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto danas su posjetili Bihać, gdje su se, između ostalog, sastali i sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem.

– Ovakve posjete su uobičajene i na neki način obavezne, s obzirom da kao politički zvaničnici želimo pomoći rješavanju određenih važnih pitanja za lokalne zajednice. Želimo zapravo poslati poruku da sva pitanja koja nas opterećuju trebamo rješavati u skladu s našim nadležnostima i razini koju imamo, uz međusobno uvažavanje naših različitosti. To je interes i cilj svih nas, a to posebno ističem sa ovog mjesta, jer je ovo za mene posebna kulturološka sredina i ambijent u kojem se uistinu u kontekstu Bosne i Hercegovine stvari gledaju drugačije. Ovdje se na sadašnjost i budućnost gleda na jedan drugačiji način i Bihać i okruženje bi trebali biti primjer kako gledati na život unutar Bosne i Hercegovine – izjavila je Krišto.

Naglašeno je i kako se na današnjem sastanku razgovaralo i o procesima realizacije važnih infrastrukturnih projekata za Bihać i Unsko-sanski kanton, naročito aktuelnoj izgradnji aerodroma u gradu na Uni.