Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sastala se s Orbanom

Krišto: Mađarska nas podupire na našem putu ka EU

krišto orban
Foto: Vijeće ministara

Krišto je zahvalila Orbanu na posjeti BiH, te na otvorenom, iskrenom, prijateljskom razgovoru u interesu obje zemlje

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je nakon susreta s predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, koji boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, izjavila da Bosna i Hercegovina na evropskom putu želi imati odličnu saradnju sa Mađarskom.

Krišto je zahvalila Orbanu na posjeti BiH, te na otvorenom, iskrenom, prijateljskom razgovoru u interesu obje zemlje. Navela je da je mađarskog premijera informisala o aktuelnoj politčkoj situaciji u BiH, kao i o prioritetima i fokusu rada Vijeća ministara BiH.

– Na poseban smo način naglasili fokus rada našeg Vijeća ministara, te da smo napravili iskorak i po odnose unutar same BiH, a i po ispunjavanju uslova koje je država dobila kao nešto na čemu mora raditi – izjavila je Krišto.

Dodala je da su izrazili zahvalnost Mađarskoj koja nas podupire na tom putu i da je kandidatski status nešto što je relaksiralo odnose unutar BiH.

– Naglasili smo našu dobru privrednu saradnju koja se očituje kroz razna ulaganja, sklopljene sporazume, a također, veliki broj ugovora imamo u proceduri i nadamo se da ćemo kroz našu bilateralnu saradnju učiniti sve da se realizacija ovih sporazuma koji su u proceduri što brže okonča na dobrobit privredne saradnje zemalja – navela je Krišto.