Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krišto: Nema razloga za hitnu sjednicu posvećenu usvajanju budžeta BiH

borjana kristo

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto uputila je obavijest u kojoj ističe da ne postoje razlozi za hitnost sazivanja sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koji su navedeni u zahtjevu Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu PSBiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) uputio je danas, na osnovu članka 68. Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH, zahtjev za zakazivanje hitne sjednice Doma.

Kako je u zahtjevu navedeno, na sjednici bi se razmatrala samo jedna točka dnevnog reda pod nazivom “prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu“, čiji je predlagatelj Predsjedništvo BiH.

U obavijesti predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto kao razloge za neprihvatanje zahtjeva Kluba zastupnika SDA navodi da je prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu, čiji je predalagatelj Predsjedništvo BiH, uvršten za razmatranje u prvom čitanju u dnevni red 55. sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koja je započela 21. godine 2017. godine i prekinuta istog dana.

Također, ističe da prema mjesečnom kalendaru aktivnosti Zastupničkog doma PSBiH, sljedeća sjednica Doma planirana je za 17. januar 2018. godine, kada će biti nastavljena 55. sjednica, te će tada, prema ranijem prijedlogu Kolegija u proširenom sastavu, prijedlog zakona o budžeta institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu biti razmatran u oba čitanja.