BiH

hdz bih

Krišto: Vjerujem u snagu zajedništva

16/09/2022

Ustvrdila je kako su euroatlantske integracije najvažniji vanjskopolitički cilj svih dužnosnika HNS-a te stvaranje boljih uvjeta za život naroda i svih onih koji žive u BiH

“Vjerujem u snagu zajedništva i uvjerena sam kako naša borba nije uzaludna za ostvarenje ustavne jednakopravnosti hrvatskog naroda kao i u borbi za bolju, pravedniju i sigurniju BiH”, poručila je u petak zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto tokom boravka u Posavskom kantonu.

“Kao zajednički kandidat HNS-a BiH za člana Predsjedništva BiH, uz čast, za mene je ovo i velika odgovornost u ovim složenim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, posebno, kada uzmemo u obzir poziciju i položaj hrvatskog naroda u BiH. U izbore idemo po neizmjenjenim izbornim pravilima, nije dogovorena izmjena izbornog zakona koja je bila nužna s ograničenim izmjenama Ustava. Upravo je zbog toga HNS BiH odlučio ići s jednim zajedničkim kandidatom kako bi poslali poruku svim onim političkim opcijama koji pod krinkom građanskog promišljaju i vide budućnost na jedan drugi način. Hrvatski narod svojom većinskom voljom treba odlučivati ko će ga predstavljati u institucijama Predsjedništva BiH i domovima naroda”, istaknula je Krišto.

Ustvrdila je kako su euroatlantske integracije najvažniji vanjskopolitički cilj svih dužnosnika HNS-a te stvaranje boljih uvjeta za život naroda i svih onih koji žive u BiH.

Uz Borjanu Krišto i predsjednika HDZ-a i HNS-a Dragana Čovića, u posjeti Posavskoj županiji boravilo je i izaslanstvo Republike Hrvatske, koje je predvodio izaslanik predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Izaslanstva su posjetila ovom prilikom i novo vodocrpilište u Domaljevcu.

Načelnik te općine Stjepan Piljić kazao je kako je taj vodovod glavni strateški projekt i jedan od najvećih infrastrukturnih projekata te općine kao i velik finansijski izazov.

On se zahvalio izaslanstvu Vlade RH, koja je, kako je naglasio, uz Vladu PŽ-a i dužnosnike HDZ-a BiH i HNS-a na federalnoj razini, ovaj projekt podržala i kako bi cijeli Domaljevac biti na vodovodnoj mreži iduće godine.

Izaslanstva su posjetila i župu “Glavojeka sv. Ivana Krstitelja” gdje ih je dočekao vel. Ilija Orkić, župnik i Nada Ćulap, načelnica općine Odžak te poduzeće “Yimor”.

Posjetima su nazočili nositelji listi i kandidati HDZ-a BiH i HNS-a za Opće izbore u BiH: Đuro Topić, nositelj liste za Skupštinu Posavske Županija, Mijo Matanović, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, Mijo Krešić, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.