BiH

Ivanjsko polje

Kritična tačka na Savi, proglašene mjere redovne odbrane

16/05/2019

Redovna odbrana od polava proglašena je za sektore jedan i dva na ovom području, dok je za sektor tri ovog poplavnog područja ukinuta mjera redovne odbrane od poplava koja je proglašena 13. maja

Javna ustanova “Vode Srpske” proglasila je danas mjere redovne odbrane od poplava za poplavno područje Ivanjsko polje između Dervente i Bosanskog Broda, saopšteno je iz ove ustanove.

Redovna odbrana od polava proglašena je za sektore jedan i dva na ovom području, dok je za sektor tri ovog poplavnog područja ukinuta mjera redovne odbrane od poplava koja je proglašena 13. maja.

U saopštenju se navodio da je juče proglašena mjera redovne odbrane od poplava u poplavnom području Dubička ravan, za sektore dva, tri i četiri, dok su u sektoru jedan na ovom području kod Kozarske Dubice mjere redovne odbrane od poplava uvedene još 12. maja.

“Stručne službe Javne ustanove `Vode Srpske` i dalje su u punoj pripravnosti na cijeloj teritoriji Republike Srpske i preduzimaju mjere odbrane od poplava u okviru svojih nedležnosti, u koordinaciji sa štabovima Civilne zaštite i lokanih zajednica”, ističe se u saopštenju.

Kako je navedeno, vrši se stalni nadzor vodostaja na svim vodotokovima u RS-u i stanje objekata odbrane od poplava.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.