Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krivičnim djelima budžet Teslića oštećen za oko 3,6 miliona KM

teslic

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Doboj podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv devet lica i jednog pravnog lica sa sjedištem u opštini Teslić, za krivična djela kojima je budžet Teslića oštećen za iznos od oko 3,6 miliona KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz MUP-a RS-a saopšteno je da je izvještaj podnesen protiv osoba inicijala M. S. (1958), J. P. (1947), M. S. (1949), S. Đ. (1954), B. C. (1949), R. Đ. (1961), N. P. (1952), R. T. (1978) i R. Đ. (1976) zbog sumnje da su počinili krivična djela “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”, “Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja”, “Nesavjestan rad u službi”, “Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave” i “Pranje novca”.

“Lica se sumnjiče da su privrednom društvu iz Teslića omogućila da u parničnom postupku dovede u zabludu nadležne sudove u RS-u o vlasništvu nad nepokretnostima, koje su predstavljale državnu svojinu i svojinu drugih fizičkih lica. Time je navedeno privredno društvo ishodilo presudu nadležnog suda, kojom je pribavljena protivpravna imovinska korist za ovo privredno društvo, a budžet Opštine Teslić oštećen za iznos od 3.600.000 KM”, stoji u saopštenju MUP-a RS-a.