BiH

Bez odlaganja

Krizni štab KS zatražio razrješenje, poslali pismo premijeru

04/11/2020

Aktuelni Krizni štab smatra da je imenovanje potrebno izvršiti bez odlaganja kako bi zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo funkcionisao nesmetano u trenutnoj epidemiološkoj situaciji

Krizni štab Kantona Sarajevo uputio je pismo Vladi KS i ministarstvu zdravstva, u kojem traži da hitno bude razriješen te da se odmah imenuje novi štab.

“Uvažavajući činjenicu da je Skupština Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 03.10.2020. godine zaključkom obavezala Vladu Kantona Sarajevo da formira novi sastav Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, koji treba da bude imenovan isključivo od sedam članova i to obavezno od jednog epidemiologa koji će biti na čelu Kriznog štaba, infektologa, genetičara i pulmologa, te ostala tri člana, molimo vas da odmah pristupite razrješenju aktuelnog sastava Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i imenovanje novog sastava u skladu sa zaključkom Skuštine Kantona Sarajevo”, stoji u pismu, prenosi Patria.

U skladu sa tim, uvažavajući aktuelnu situaciju i činjenicu da je Skupština Kantona Sarajevo nedvojbeno naložila eksplicitno Vladi Kantona Sarajevo sastav Kriznog štaba, kao i broj članova, aktuelni Krizni štab smatra da je imenovanje potrebno izvršiti bez odlaganja kako bi zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo funkcionisao nesmetano u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Pismo su potpisali prof. dr. sc. med. Aida Pilav, predsjednica, doc. dr. sc. med. Rusmir Baljić, član, prim. dr. Amra Junuzović-Kaljić, članica, dr. Anisa Bajramović, članica, mr. sc. med. dr. Adem Zalihić, član, Azra Đozo, dipl. žurnalista, članica, dr. Kemal Beganović, DVM, član, Izet Smajić, dipl.sanit. inž, član, Alen Katović, dipl.pravnik, član, Jasmin Terović, prof.sigurnosti, član, prim. dr. Muhamed Ahmić i mr. sc. Džafer Hrvat, magistar sigurnosti, član.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.