Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krtalić i Herceg

Ova dvojica imaju trojicu sinova u Elektroprivredi

Foto: Hercegovina.info
Zoran Krtalić i Nevenko Herceg

Dok se stotine predmeta buđa po tužilačkim ladicama, godinama se u HNK-u čeka šakica pravde, a u bermudskom pravosudnom trokutu nestaju svi bitni predmeti, djeca kantonalnih tužilaca i sudija rade u Elektroprivredi

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, u pratnji kantonalnog ministra pravosuđa Suada Balića i predsjednika Kantonalnog suda Mostar Zorana Krtalića, obišao je danas obnovljenu zgradu suda.

Uslove za rad kantonalne sudije i njihov predsjednik sada imaju. Nastavit će raditi, očekujemo, kao i do sada, piše Hercegovina.info.

Zapošljavanje sinova

Osim novoobnovljene zgrade suda poveznica Hercega i Krtalića jeste da njih dvojica imaju zajedno trojicu sinova u Elektroprivredi. O Nevenkovom sinu Antoniju, koji se osvježio poslom u Elektroprivredi, portal Hercegovina.info je pisao nedavno, no i Zoran Krtalić, predsjednik suda ima čak dvojicu sinova u Elektroprivredi u Mostaru.

Krtalića su novinari Hercegovina.info htjeli pitati je li tačno da dvojica njegovih sinova rade u Elektroprivredi, no glasnogovornik kantonalne Vlade Pero Pavlović istaknuo je da “pitanja nema, nego samo obraćanja”.

I tako su se premijer Herceg i predsjednik suda pola sata obraćali, pa još pola sata našetavali i naslikavali po novoj zgradi suda, zadovoljni novom zgradom, a i što su im sinovi kolege u Elektroprivredi.

Kako su se Krtalić i Herceg odlučili samo obraćati, a ne i odgovarati na upite, sekretarici predsjednika suda smo lično, pismeno i usmeno postavili pitanje je li tačno da dvojica sinova predsjednika suda rade u Elektroprivredi. Odgovor željno iščekujemo, piše Hercegovina.info.

Kako ide zapošljavanje u javnom djecoudomiteljskom poduzeću HDZ-a BiH sa nezavisnim sudstvom, Krtalića nažalost nisu uspjeli pitati.

Ministar Suad Balić kod sebe je primio Šimuna Hercega, da striko Herceg bude i u tom pogledu zadovoljan, a pratio je Krtalića i Hercega prilikom obilaska zgrade suda.

Zoran Krtalić, predsjednik Kantonalnog suda Mostar zahvalio je Vladi HNK i predsjedniku Hercegu na realizaciji ovoga projekta kojim su osigurani još bolji uslovi za rad sudija.

Dok se stotine predmeta buđa po tužilačkim ladicama, godinama se u HNK-u čeka šakica pravde, a u bermudskom pravosudnom trokutu nestaju svi bitni predmeti, djeca kantonalnih tužilaca i sudija rade u Elektroprivredi.

Izvještaji o kriminalu

Dok izvještaji pokazuju da se kriminal najmanje procesuira u HNK-u, gdje je broj podignutih optužnica minimalan, što bi značilo da je ovo najpošteniji kanton u BiH, ili da nešto debelo ne štima, predsjednik kantonalnog suda u Mostaru kaže da sve fercera, a 98 posto tužilaca i sudija radi dobro svoj posao. Na nedavnoj konferenciji za medije se hvalio. Nakon toga su novinare portala Hercegovina.info čitatelji upozorili da i njegovi sinovi rade u EP.

”Građani nisu izgubili povjerenje u pravosudni sistem, nego u pojedine sudije”, rekao je nedavno predsjednik Kantonalnog suda HNK-a Mostar Zoran Krtalić na redovnoj godišnjoj konferenciji za medije u aprilu.