BiH

Održan sastanak

KSUC: Dogovor postignut, ali Stomatološki fakultet mora plaćati nastavnike

28/08/2020

Studenti za školovanje plaćaju po 7.000 KM, što je ogromna cifra za samo godinu studija, a već dvije godine ne plaćaju nastavnike koji im održavaju nastavu u KCUS-u

Na inicijativu predstavnika Kliničkog centra, danas je u prostorijama OJ za nauku, nastavu i klinička ispitivanja KCUS-a održan sastanak o temi održavanja nastave iz kliničkih predmeta na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali dekan Stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović, direktorica za nauku i nastavu KCUS-a Enra Mehmedika-Suljić, šefovi i odgovorni nastavnici Katedre za hirurgiju Dželaludin Junuzović i Zlatan Zvizdić, šefica Katedre za internu medicinu Senija Rašić i Amina Rovčanin, predstavnik studenata Stomatološkog fakulteta.

– Dogovor je postignut, ali će Stomatološki fakultet morati početi da plaća nastavnike koji izvode nastavu. Studenti za školovanje plaćaju po 7.000 KM, što je ogromna cifra za samo godinu studija, a već dvije godine ne plaćaju nastavnike koji im održavaju nastavu u KCUS-u. Nema potpisanog ugovora između Stomatološkog fakulteta i KCUS, tako da je sasvim jasno da problem koji je nastao nije krivica KCUS-a. Studenti imaju pravo znati istinu i niko ih ne smije manipulirati i obmanjivati. Zbog njihove dobrobiti nastavnici iz KCUS-a će održati nastavu, u skladu s epidemiološkom situacijom – saopćeno je iz press službe KCUS-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.