Kalesija

Kulanić imao samo jedan glas više: Džafić će tražiti novo brojanje

nacelnik_sead-dzafic (1)

S obzirom da je razlika mala ja ću iskoristiti sva zakonom propisana prava i već danas ću uputiti zahtjev za novo brojanje glasova.

Načelnik Kalesije Sead Džafić kojem je pobjeda za novi mandat izmakla za samo jedan glas prema utvrđenim rezultatima CIK-a obratio se danas građanima Kalesije i javnosti.

“Poštovani građani općine Kalesija, birači i prijatelji. Ovim putem želim da vam se zahvalim za vaše glasove koje ste mi dali u utrci za općinskog načelnika kao i za glasove koje ste dali za Nezavisnu bosanskohercegovačku listu kada je u pitanju Općinsko vijeće. Hvala prije svega mojoj kćerki Almi Džafić i porodici koji su bili tu uz mene te radnicima UNIS TOK-a i ekipi Nezavisne bosanskohercegovačke liste. Iako je Centralna izborna komisija BiH objavila preliminarne rezultate u kojima je za jedan glas pobijedio kandidat SDA, ovim putem mu čestitam. S obzirom da je razlika mala ja ću iskoristiti sva zakonom propisana prava i već danas ću uputiti zahtjev za novo brojanje glasova.

Ja ću funkciju načelnika obnašati sve dok CIK ne objavi konačne rezultate i bit ću tu za građane kao što sam bio i proteklih godina. Ukoliko ponovno brojanje pokaže da je kandidat SDA pobjednik, ja se vraćam u svoju kompaniju UNIS TOK gdje radi preko 300 radnika i od koje se hrani preko 1.000 članova. Svoju mjesečnu plaću u protekle 4 godine sam dijelio najboljim sportistima, studentima, socijalno ugroženim građnima i onima kojima je pomoć potrebna. Hvala još jednom za sve glasove koje smo časno i pošteno osvojili”, napisao je Džafić.

Zijad Kulanić (SDA) osvojio je 5.580 glasova dok je Džafić (NBL) dobio 5.579 glasova.