Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lactalis BH uručio donaciju mlijeka SOS Dječijim selima BiH

SOS Djecije selo Lactalis 111

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mlijeka danas su predstavnici Lactalisa BH, vodeće svjetske mliječne kompanije, SOS Dječijim selima BiH uručili vrijednu donaciju mlijeka i čokoladnog mlijeka dovoljnu da pokrije tromjesečne potrebe za ovom zdravom i vrlo važnom namirnicom. Kao i prethodnih godina, upriličeno je druženje u SOS Dječijem selu Sarajevo, a predstavnici kompanije Lactalis su se družili sa porodicom SOS mame Mevlide.

„Potrebe za mlijekom i mliječnim proizvodima su izuzetno velike, jer trenutno u dva bosanskohercegovačka sela, u Sarajevu i Gračanici, osiguravamo porodični oblik brige za 278 dječaka i djevojčica bez roditeljskog staranja. Samo uz pomoć šire zajednice i vijernih prijatelja smo u mogućnosti pružiti kvalitenu brigu. Zahvaljujemo se kompaniji Lactalis BH, koja nas kontinuriano podržava, na vrijednoj donaciji kojom su pružili značajnu podršku SOS porodicama i ovaj put“, istakao je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Darivanjem SOS Dječijih sela BiH Lactalis BH nastavlja tradiciju podrške njihovog rada,
kako bi se djeci bez roditeljskog staranja osigurao što kvalitetniji život u porodičnom obliku

“Već duži niz godina smo prijatelji sa SOS Dječijim selima BiH, s kojima se uvijek rado družimo i na Svjetski dan mlijeka. Vrijednost dječijeg osmijeha je nemjerljiva, a darivanjem ove prijeko potrebne namirnice želimo pomoći SOS Dječijim selima BiH da pruže što kvalitetniji vid porodičnog zbrinjavanja mališana, kako bi imali sretnije i bezbrižnije djetinjstvo. I ovim simboličnim akcijama moguće je biti dijelom pozitivnih promjena u široj zajednici”, naglasio je Haris Kadenić, voditelj marketinga

Svjetski dan mlijeka obilježava se od 2001. godine s ciljem skretanja pažnje javnosti na
ovu vrlo važnu i zdravu namirnicu te podizanja svijesti o potrebi konzumiranja svježeg mlijeka i mliječnih proizvoda. Primjera radi, svako dijete u dobi od prve do treće godine, kada je rast i razvoj intenzivan, bi tokom dana trebalo konzumirati minimalno 500 ml mlijeka i mliječnih proizvoda. Stoga se, iz godine u godinu povećava broj država koje sudjeluju u obilježavanju ovog dana.