Reagovao na Twitteru

Lagumdžija nakon izbacivanja iz SDP-a: Izbrisale su me vođice

zlatko-lagumdzija-epa

Lagumdžija je nakon odluke Glavnog odbora istakao da će “socijalna pravda i demokratija, država i društvo zajedničkih vrijednosti ostati putevi po kojima ću koračati sa časnim ljudima”

Odlukom 67 za, 10 protiv, i 2 suzdržano iz SDP-a su u subotu isključeni Zlatko Lagumdžija, Miro Lazović, Ivo Komšić, Zoran Mikulić, Rusmir Mesihović, Emir Zlatar, Hakija Meholjić i Meliha Lekić.

Lagumdžija je nakon odluke Glavnog odbora istakao da će “socijalna pravda i demokratija, država i društvo zajedničkih vrijednosti ostati putevi po kojima ću koračati sa časnim ljudima”.

“Hvala ljudima, članovima i simpatizerima na podršci. Žao mi je SDP-a, kao i dobrih ljudi sa kojima sam tolike godine proveo u zajedničkom radu, borbi i stvaranju. U pobjedama i porazima. Sa njima ću biti i ubuduće. Prijekim sudom bez suđenja na krilima spinova današnje vođice SDP-a su me izbrisali sa njihovog spiska. Kako moje znanje, tako ni ono u što vjerujem, kao ni socijaldemokratu i ljevičara iz mene NE MOGU izbrisati!

Socijalna pravda i demokratija, država i društvo zajedničkih vrijednosti će ostati putevi po kojima ću koračati sa časnim ljudima.

Takvih danas ima mnogo i u SDP-u i u Bosni i Hercegovini. Vjerujem da je pred nama vrijeme kada će nas biti sve više – zajedno. Sretno”, napisao je Lagumdžija na zvaničnom Twitter nalogu.