Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lažni poštari prodaju poštanske sandučiće

postar

Jedna od onih koja je prevarena od strane nepoznatih osoba koje se na području Višegrada lažno predstavljaju kao radnici “Pošta” nudeći građanima sandučiće, pod prijetnjom da ih moraju kupiti, jer im u suprotnom pošta neće biti dostavljana na kućnu adresu je i Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja “Žena-žrtva rata”, piše novinska agencija Patria.

– Nakon prisustvovanja obilježavanju 23 godine ratnog zločina u Sjeverinu (Priboj) svratila sam 22. oktobra do moje kuće u naselje Kosovo polje u Višegradu. U dvorištu kuće pred vratima sam zatekla dvojicu muškarca koji su mi saopćili “da moram kupiti poštansko sanduče”. Ne provjeravajući istinitost sanduče sam kupila, a oni su mi čak izdali i priznanicu da sam ga platila, kaže za Patriju Bakira Hasečić.

bakira-priznanica

Hasečić kaže da tek kada je vidjela upozorenje koje su izdale “Pošte Srpske” shvatila je da je i ona prevarena.

Iz ovog preduzeća su obavijestili sve korisnike da se poštanski sandučići mogu naručiti kod poštara ili kupiti u najbližoj pošti, te da zaposleni ne nose sandučiće na teren.

– Apelujemo na građane da u slučaju bilo kakvih nejasnoća kontaktiraju ovo preduzeće i prijave prevaru centrima javne bezbjednosti.

S obzirom na to da je ova prevara učestala na području cijele Republike Srpske, iz ovog preduzeća napominju da će, iako nisu oštećena strana, prijaviti ove slučajeve Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske.

– Nedavno se isto dogodilo i na području Semberije i Istočnog Sarajeva, stoga je veoma bitno javnost upoznati sa navednim slučajem, navodi se u saopštenju.