Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Ledeni talas stigao u BiH, padat će snijeg i dani će biti veoma hladni

Sarajevske ulice zabijelio snijeg
08.01.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Temperatura će danas iznositi od -2 do 5, na jugu zemlje do 8 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne uglavnom kiša, a postepen pad temperature usloviće i prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na krajnjem jugu.

Od sredine dana prema večernjim satima očekuje se postepen prestanak padavina.

Vjetar će biti umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever.

Temperatura će iznositi od -2 do 5, na jugu zemlje do 8 stepeni. Poslijepodne, očekuje se postepen pad temperature.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno, najprije sa kišom, a padom teperature kiša će postepeno prelaziti u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura će iznositi od 1 do 3, a dnevna od 4 do šest stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U petak u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje i slab snijeg. U Hercegovini pretežno vedro, uz postupno naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

U subotu će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i prohladno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima i sa slabim snijegom. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni i sa slabim snijegom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.