Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Let iz Stuttgarta za Mostar umjesto 225 platio 550 eura

drago mandic

Drago Mandić, Hercegovac koji živi i radi u Njemačkoj požalio se zbog, kako je kazao, neodgovornosti kompanije PRO.PAK Hercegovina. Zbog njih mu je propao let iz Stuttgarta za Mostar.

“Let sam umjesto 225 eura platio čak 550 eura. Tužit ću ih!”, kazao je Mandić.

Odmah po saznaju o uvođenju direktnih zračnih linija između dva grada odlučio je kupiti kartu i zbog važnog poslovnog sastanka krenuti put Mostara. Kako tvrdi kartu je rezervirao 5. oktobra 2015. Odmah mu je bilo čudno to što se karta ne može platiti unaprijed, već po dolasku u Mostar.

“To mi je bilo sumnjivo, karta se normalno svugdje plaća unaprijed, naročito ako je kupujete preko interneta. Kada sam zvao agenciju rečeno mi je da ću kartu platiti po dolasku u Mostar”, rekao je Mandić.

Rezervirani let potvrđen je 5. oktobra. Let je zakazan za 12. oktobra u 13 sati da bi nedugo za tim bio prolongiran za 14 sati.

“Nakon što sam došao na aerodrom javila mi se zaposlenica Pro Pak agencije i rekla da let kasni, ali da će se isti održati. Za sat vremena let je potpuno odgođen. Nakon cjelokupne neizvjesnosti ponovno me nazvala zaposlenica agencije kazavši kako će oni nadoknaditi troškove zamjenskog leta“, pojasnio je Mandić.

Jedina opcija koja je bila moguća u tom trenutku je let iz Stuttgarta s presjedanjima u Beču, potom u Zagrebu do konačnog odredišta Dubrovnika. Taj let je Mandića koštao 550 eura, što potvrđuje i račun koji nam je priložio.

“Nažalost do dan danas istoimena kompanija mi nije isplatila troškove leta. Ostale troškove i probleme koje mi je iznenadno otkazivanje prouzročilo ne tražim od agencije, samo tražim troškove leta u iznosu od 550 eura koju su oni potvrdili SMS porukom što smatram svojevrsnim dokazom toga obećanja“, kazao je Mandić.

Pri dolasku u Mostar prošla je cijela sedmica dok nije stupio u kontakt s direktorom agencije Mariom Glišićem.

“On nije htio izmiriti moje troškove, nego je spomenuo da sam imao i jeftinijh opcija za doći u Mostar. Kako bi donekle ispravio situaciju obećao mi je gratis let iz Mostara natrag za Stuttgart. Trebao sam letjeti u ponedjeljak, 26. oktobra. Vjerovali ili ne i taj let je otkazan! Poslovni sam čovjek i često putujem, ali mi se ovako nešto nikada u životu nije dogodilo. Ovakva jedna agencija promovira Mostar na jedan potpuno štetan način varajući ljude! Ako je voljan da izmiri nastali trošak i to uplati u humanitarne svrhe ja odustajem od tužbe”, ogorčeno je kazao Mandić.

Glišić: Mandić ne govorri istinu

Mario Glišić, direktor PRO.PAK Hercegovina tvrdi da Mandić ne govori istinu.

“Let je umjesto za ponedjeljak samo prolongiran za utorak. Mandić nije imao kreditnu karticu i samo zbog toga nije platio let unaprijed. Istina je da sam mu iz pristojnosti ponudio besplatan let nazad za Stuttgart. Umjesto toga, on je tražio da mu isplatim 600 eura. Ja sam to odbio“, kazao je Glišić koji tvrdi da su problemi s linijama nastali zbog zimskih promjena u letenju.

Glišićevu tvrdnju kako je cijeli problem nastao zbog kreditne kartice Mandić je nazvao smiješnom.

“Ponavljam da sam poslovni čovjek i da kod sebe imam ne jednu nego pet kreditnih kartica“, ustvrdio je Mandić.