Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lijanović i predstavnici NSRzB u zgradu CIK-a ušli sa metlama

BiH

lijanovic metla

Predstavnici Narodne stranke Radom za Boljitak, na čelu da Jerkom Ivankovićem Lijanovićem, došli su u zgradu Centralne izborne komisije sa metlama.

Jerko Ivanković Lijanović, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, kazao je kako je nakon “20 godina vrijeme je da pometemo ovu državu”.

– Hvala svim stanovnicima ove naše lijepe zemlje na jako velikoj podršci prilikom prikupljanja potpisa. Od potrebnih 5.000 za moju kandidaturu mi smo sada predali skoro 12.000 potpisa. Očito su stanovnici prepoznali da je došlo vrijeme za promjene i da nakon 7. 10, kada se održe izbori, ništa u ovoj zemlji više neće biti isto. Zato pozivam sve stranke, nezavisne kandidate, pojedince da se okupimo u koaliciju za promjene pod nazivom Metla, da ometemo ovu aktuelnu vlast, nacionalizam, siromaštvo, korupciju i sve što se nakupilo proteklih 20 godina, kazao je Ivanković Lijanović, prenosi Oslobođenje.

U prostorije CIK-a od jutranjih sati pristižu predstavnici političkih stranaka i nezavisni kandidati kako bi predali obrasce za prijavu učešća na oktobarskim izborima obzirom

Krajnji rok za predaju prijava je danas do 16 sati.