Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lijanović pisao Čoviću i najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH

jerko

U otvorenom pismu članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, Jerko Ivanković Lijanović upozorio je na posljedice koje bi u BiH izazvao bankrot Konzuma, te na trenutne nelegalnost u poslovanju te kompanije koja je dio koncerna Agrokor koji se nalazi u velikoj krizi.

Poštovani!

Prije svega, upozoravam Vas na nesagledive posljedice po gospodarstvo BiH, pa tako i na direktne posljedice na mnoge porodice u BiH ukoliko bi došlo do bankrota Konzuma u BiH. Vlasti u BiH su omogućile ovakav način poslovanja Konzuma i danas mu omogućavaju da posluje i suprotno Zakonu o financijskom poslovanju FBIH kojim je jasno regulirano kada se moraju isplatiti dobavljači i kakve garancije moraju dobiti, što Konzum
skoro nikako ne poštuje.

Zato Vam se obraćam danas i očekujem da na regionalnom sastanku u Mostaru iskoristite priliku i značaj susreta, te sa premijerom RH osigurate adekvatno jamstvo da neće doći do bankrota Konzuma u BiH, kako bi spriječili nesagledive posljedice za živote mnogih porodica u BiH.

Isto tako očekujemo da zaustavite nezakonito poslovanje Konzuma koje nanosi nesagledive posljedice po ekonomiju BiH, stoji u pismo s potpisom “Jerko Ivanković Lijanović kandidat za člana Predsjedništva na Općim izborima 2018. godine”.