BiH

Dežurna telefonska linija

Linija MVP samo za bh. građane koji su se zatekli u inozemstvu

18/03/2020

Ministarstvo vanjskih poslova BiH apeliralo je na građane da ne preopterećuju njihove komunikacije s pitanjima koja nisu u nadležnosti Ministarstva, nego da kontaktiraju nadležne krizne štabove i lokalne zdravstvene ustanove koje su im na dispoziciji

Dežurna telefonska linija i e-mail adresa Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine otvoreni su isključivo za kontakt bh. državljana koji su se zatekli u inozemstvu i imaju potrebu za podrškom.

Iz Ministarstva je saopćeno da je taj vid komunikacije namijenjen i porodicama bh. državljana te stranima osobama sa stalnim ili privremenim boravkom u Bosni i Hercegovini.

Dežurna telefonska linija +387 33 281 309 i e-mail adresa emergency@mvp.gov.ba otvoreni su za komunikaciju i podršku zbog situacije vezane za pandemiju novog koronavirusa Covid-19, a od tada zaprimljen je veliki broj poziva koji nisu iz njihove nadležnosti.

Bh. državljani s privremenim ili stalnim boravkom u inozemstvu koji imaju upite vezane za poduzete mjere i stanje u BiH prouzrokovano pandemijom potrebno je da se obraćaju diplomatsko-konzularnim predstavništvima ili da posjete web stranicu Ministarstva koja se redovno ažurira.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH apeliralo je na građane da ne preopterećuju njihove komunikacije s pitanjima koja nisu u nadležnosti Ministarstva, nego da kontaktiraju nadležne krizne štabove i lokalne zdravstvene ustanove koje su im na dispoziciji.

– Nadamo se da će građani savjesno i odgovorno primiti ovaj naš apel i omogućiti nam da u okviru raspoloživih mogućnosti pružimo podršku osobama kojima je u ovom trenutku ona i najpotrebnija – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.