Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Lionsi donirali 141 hiljadu KM za rekonstrukciju i opremanje kuhinje Centra “Vladimir Nazor”

centar vladimir nazor
Foto: vladimirnazor.edu.ba

Kuhinja je opremljena najsavremenijom opremom i vjerovatno je trenutno najbolje opremljena kuhinja u Bosni i Hercegovini

Prošle sedmice je svečano otvorena kuhinja u Centru Vladimir Nazor. Lionsi Bosne i Hercegovine uz podršku Lions Clubs International Foundation i Lionsa Britanskih otoka su finansirali rekonstrukciju i opremanje kuhinje u iznosu od 141.000,00 KM.

-Ovaj projekat traje već godinu dana i izuzetno smo sretni i zadovoljni da učenici i mališani vrtićkog uzrasta Centra „Vladimir Nazor“ imaju na raspolaganju novu, renoviranu školsku kuhinju, te da će nakon dužeg perioda, svakodnevno, imati topao obrok – poručila je Edina Husejnović, predsjednica Lions kluba Olimpijski grad Sarajevo.

Kuhinja je opremljena najsavremenijom opremom i vjerovatno je trenutno najbolje opremljena kuhinja u Bosni i Hercegovini, dodaje se u saopćenju.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koje Lionsi provode u Centru Vladimir Nazor. U decembru 2022. godine Centru su donirali sedam pametnih tabli i 20 laptopa. Prije nekoliko godina su donirali stomatološku stolicu i opremili stomatološki kabinet u Centru, koji nažalost još nije počeo sa radom zbog nemogućnosti angažovanja stomatologa.

-Mi, kao odgovorni i društveno angažovani građani, nastavljamo našu humanu misiji pomaganja potrebitim – poručila je Husejnović.