Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Livne: Ne postoji niko ko je učinio više od mene za Srbiju i RS

arie livne333

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Arie Livne, čovjek koga vlasti u Republici Srpskoj predstavljaju kao šefa Predstavništva ovog entiteta u Izraelu, izjavio je danas u Banjoj Luci da ne postoji niko na svijetu ko je učinio više od njega za Srbiju i Republiku Srpsku.

– Ne postoji nijedan pojedinac u svijetu koji je za Srbiju i RS učinio kao ja. Sarađivao sam s Karadžićem, Miloševićem, Jelićem i mojim prijateljom Dodikom. Sve priče o novcu ću opovrgnuti odmah – rekao je Livne novinarima u Banjoj Luci.

On je naveo kako je preživio holokaust, u kojem je pobijena cijela njegova porodica, navodeći da je “izuzetno srećan što je postao toliko bitan i da Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema drugih problema osim njega”.

Livne je dospio u žižu javnosti u RS-u kada je opozicija postavila pitanje da li postoji Predstavništvo ovog entiteta u Izraelu, ko je na njegovom čelu i po kom osnovu je za njegov rad u posljednje tri godine izdvojeno skoro milion maraka.

Livne tvrdi da Predstavništvo RS-a u Izraelu postoji od 1998. godine, a da je on bio i direktor Svjetske cionističke organizacije, da je napravio karijeru u Izraelu, te da je napravio najveći jevrejski filmski arhiv u svijetu, a da je o njemu napravljen i film.

– Mogu reći evo pred smrt, da ću otići mirne savjesti – ispričao je danas Livne u Banja Luci.

On je dalje kazao da su “priče oko novca koje je dobio, najveća uvreda koja se mogla desiti”, ocijenivši da je to “nekorektno prema čovjeku koji ima 96 godina”.

– Ne znam ko su gospoda Borenović i Crnadak niti koliko imaju novca, ali oni moraju živjeti deset života da za Srbiju učine što sam učinio ja – rekao je on, dodavši da Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu i dalje postoji.

MVP Izraela je demantovao tvrdnje o postojanju Predstavništva RS u Tel Avivu, osporio je Livena kao izaelskog diplomatu, a dolazak izraelske delegacije na komemoraciju u Donjoj Gradini, koja će biti održana sutra, uslovio je nedolaskom Livnea na tu ceremoniju.

Nota Izraela: Livne preregistrovao predstavništvo RS-a u privatnu firmu