Hrvatska

Ljekari se bore za život dječaka koji se penjao po vagonima

klinika djecije bolesti klaiceva zagreb pixsell

Dječak je s teškim povredama koje je zadobio od strujnog udara, odmah prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje su rekli da je stigao u teškom stanju. Iza ponoći prevezen je u Dječju bolnicu Klaićeva u Zagrebu

U zagrebačku Dječju bolnicu Klaićeva prevezen je dječak koji je teško povroijeđen od strujnog udara dok se u subotu navečer penjao na vagone kod željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu, a zadobio je opekotine opasne po život.

Nesreća se dogodila sinoć oko 19 sati, na tračnicama kod željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu.

Dječak je s teškim povredama koje je zadobio od strujnog udara, odmah prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje su rekli da je stigao u teškom stanju. Iza ponoći prevezen je u Dječju bolnicu Klaićeva u Zagrebu.

“Pacijent je dogovorno iz Opće bolnice Slavonski Brod odmah iza ponoći prebačen u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb. Ima teške opekotine od visokog napona. U slavonskobrodskoj bolnici je intubiran i sediran. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja i učinjena je dodatna dijagnostika da se vidi ima li još nekih oštećenja”, izjavio je danas direktor Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, dr. Goran Roić.

Dodao je kako je u toku operacija kojom se vrši obrada opeklina koje su preko 50 posto ukupne površine tijela.

Poduzima se sve kako bi se pacijent zbrinuo na najkvalitetniji način – rehidracija i antibiotska terapija, istaknuo je dr. Roić, objavio je HRT.

“Takve povrede su vrlo ozbiljne i životno ugrožavajuće, 50 posto je teško i duboko opečeno. Riječ je o drugom i trećem stepenu opekotina uz mogućnost ozljede i drugih organskih sistema”, rekao je direktor Roić, prenosi Hina.