Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Nakratko nam stižu vrućine, nakon toga obilnije padavine i zahlađenje

Foto: Facebook/bhmeteo

Dugotrajnih i ekstremnih vrućina nema na vidiku. Ljeta će svakako još biti, ali čini se kako je njegova glavnina polako iza nas

U Hercegovini pretežno sunčano. Više naoblake na sjeveru Hercegovine. U Bosni veći dio dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u poslijepodnevnim satima.

Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti i magle. Vjetar slab do umjerene snage sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 29, na jugu zemlje od 30 do 34.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna oko 25.

Promjenjiva sedmica

Kako javlja stranica BHmeteo, pred nama je promjenjiva sedmica. Za naredni vikend (5. i 6. august) sprema nam se izražena promjena vremena uz obilnije padavine i zahlađenje. Prije toga nakratko vruće ali ne i posve stabilno.

Dugotrajnih i ekstremnih vrućina nema na vidiku. Ljeta će svakako još biti, ali čini se kako je njegova glavnina polako iza nas.

Danas (31. jula) i u sutra (1. augusta) pretežno sunčano i toplo. Dnevne temperature u blažem porastu, prvenstveno u utorak uz okretanje vjetrova na južna strujanja. U noći na srijedu i tokom srijede rjeđa pojava pljuskova sa grmljavinom.

Još izraženija juzina zapuhat će u četvrtak i petak. Uz priliv osjetno toplijeg vazduha nakratko vrućine u čitavoj zemlji. Ali to neće dugo potrajati. Južina najavljuje izraženu promjenu vremena koja će nas zahvatati od poslijepodnevnih sati petka.

Najprije uz kišu i lokalno pljuskove u Krajini a tokom subote i u ostatku zemlje. Sa padavinama osjetno zahlađenje.

Pred nama je promjenjiva sedmica. Za naredni vikend(05.-06. avgust) sprema nam se izražena promjena vremena uz obilnije…

Posted by BHMETEO.ba on Sunday, July 30, 2023