Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brainobrain akademija u BiH

Ljetni program Brainobrain akademije za djecu – upis u toku

DSC_0006 (1)

U toku je popust od 20,00 KM na prvu članarinu za sve novoformirane grupe u toku mjeseca juna i jula

Nakon dugog vremena izolacije i ograničenog socijalnog kontakta, konačno možemo da se vratimo u naše učionice i nastavimo sa aktivnostima za djecu uživo. Jedan od najzanimljivijih programa za djecu u BiH svakako je Brainobrain akademija. To je međunarodni, edukativno-inovativni program namijenjen djeci uzrasta od 4 do 14 godina. Brainobrain program razvija cjelokupnu ličnost djeteta i jedini je program na ovim prostorima koji se bavi NLP-om za djecu. Podizanje samopouzdanja i samosvijesti, razvijanje logičkog razmišljanja, poticanje kreativnosti i mentalna aritmetika samo su neke od prednosti ovog programa.

Brainobrain akademija u BiH djeluje već više od 5 godina i do sada je kroz akademiju prošlo više stotina djece.

U subotu 5. juna, u Centru za sport i rekreaciju „Safet Zajko“ u Sarajevu, održana je svečana dodjela certifikata za polaznike i polaznice Brainobrai-a. Tim povodom okupile su se porodice i prijatelji djece koja su uspješno završila određene nivoe akademije, ali i onih koji su zvanično postali druga generacija Brainobrain diplomaca. Ceremonija je organizirana na otvorenom prvenstveno zbog epidemioloških razloga, ali i zbog lijepog vremena i ambijenta koji nudi SRC „Safet Zajko“.

“Imamo čast ispratiti još jednu generaciju koja je kompletirala svih deset nivoa ovog fantastičnog programa i jako smo ponosni na njihov dosadašnji uspjeh, jer znamo da je ovo samo jedna stepenica na putu ka vrhu, ali s ovim vještinama i znanjima ne sumnjamo da će taj vrh i osvojiti”, kazala je Vesna Filipović, master trenerica Brainobrain akademije.

Osim druženja i zabave za posjetitelje, roditelji koji se prvi put susreću s Brainobrain programom, imali su priliku dobiti informacije iz prve ruke, te promotivne vaučere s kojima ostvaruju popust na upis u ovaj program. Brainobrain će ove godine proširiti mrežu svojih centara širom BiH. Roditelji i svi koji žele saznati više o akademiji, mogu posjetiti web stranicu www.djeca.eu ili pozvati putem telefona na broj 033/637290 gdje će dobiti sve potrebne informacije.

U Sarajevu trenutno djeluju četiri Brainobrain centra, i to na području općina Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo i Centar. Uskoro se otvara još jedan centar u Općini Stari Grad.

Upis novih polaznika je u toku u svim centrima. Ljeto je idealna prilika da se djeca uključe na nove aktivnosti kako bi zadržali radne navike i mentalnu kondiciju, ali sve to kroz zabavu i igru. Susreti se odvijaju jednom sedmično u trajanju od 120 minuta, što se jednostavno uklapa u pretrpane roditeljske rasporede, a djeca zauzvrat dobiju zabavu, edukaciju, druženje, učenje, kao i nove prijatelje.

U toku je popust od 20,00 KM na prvu članarinu za sve novoformirane grupe u toku mjeseca juna i jula.

Radujemo se novim polaznicima, dobro nam došli!

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na broj 033/637290, ili putem maila: brainobrain@mladi.org