Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Ljeto u punom jeku: Temperature rastu do 36 stepeni, mogući kratkotrajni pljuskovi

rućine u Mostaru: Brojni turisti i građani osvježenje traže u Neretvi
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 11, Ivan-sedlo 14, Bugojno 15, Drvar, Sanski Most i Sarajevo 16, Banja Luka, Bihać, Livno, Prijedor, Široki Brijeg i Zenica 17, Tuzla 18, Gradačac i Trebinje 19, Mostar 22 i Neum 23 stepena. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne i na istoku Hercegovine. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 28 do 34 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U četvrtak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u zapadnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 35 stepeni.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, u centralnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 36 stepeni.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i u subotu. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, u višim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 36 stepeni.