Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljetovanje uprkos krizi: Grčka destinacija “broj jedan” za Banjalučane

BiH

5-summer-in-greece-1-728

Predstavnici turističkih agencija u Banjoj Luci kažu da bez obzira na krizu koja potresa Grčku nisu zabilježili ni manje interesovanje, ni odustajanje putnika od aranžmana za godišnje odmore u toj zemlji, javlja Anadolu Agency.

Vanja Savić iz jedne poznate banjalučke turističke agencije kaže da je interesovanje klijenata za Grčku veliko, kako za kontinentalni dio ove države, tako i za grčka ostrva.

“Generalno, za Grčku je uvijek velika zainteresovanost i mislim da svake godine sve više ljudi želi da ide u ovu zemlju, najviše zbog konkurentnijih cijena, a pogotovo s obzirom na visoke cijene u Hrvatskoj. Kada uporedite, možete dobiti aranžman avionom u Grčkoj za manje novca nego neki bolji hotel u Hrvatskoj, što je doprinijelo da se više turista odlučuje za Grčku”, kazala je Savić.

Nije bilo žalbi klijenata turističke agencije

Određeni broj klijenata turističke agencije u kojoj radi Savić trenutno se nalazi na ljetovanju u Grčkoj. Savić kaže kako agencija dosad nije primila žalbe turista zbog situacije u toj državi gdje je ovih dana otežano poslovanje bankarskog sektora.

Dijana Čolić, rukovodilac druge turističke agencije iz Banje Luke, kaže da klijenti ove agencije nisu do sada imali nikakvih žalbi prilikom boravka u Grčkoj.

Vanja Savić

“Najveći broj naših klijenata kupuje aranžmane za Grčku autobusom iz Beograda ili uz sopstveni prevoz. Što se tiče avioprevoza najnormalnije funkcionišu čarter letovi iz Beograda. Nismo imali otkazivanja ni manju zainteresovanost, Grčka je i dalje jako tražena destinacija za sve Banjalučane”, kazala je Dijana Čolić, navodeći da su u Banjaluci Grčka i Turska najpopularnije ino-destinacije.

Mala zainteresovanost za čarter letove

Turisti iz Banjaluke koji putuju u Grčku mogu birati između sopstvenog prevoza te onog organizovanog iz Beograda. O čarter letovima za Grčku razmišljalo se i na Aerodromu Banjaluka, ali je ova ideja propala zbog malog interesovanja putnika.

“U istraživanju koje smo proveli interesovanje je bilo dosta oskudno, čini mi se da su krucijalni uticaj imala događanja vezana za Grčku u ovim danima”, rekao je Miroslav Janjić, direktor banjalučkog aerodroma.