Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lokalni putevi u Srebrenici zameteni i neprohodni

srebrenica – snijeg

Svi lokalni i nekategorisani putevi na području srebreničke opštine su zameteni i neprohodni za saobraćaj izuzev nekoliko kraćih putnih pravaca u selima uz obalu Drine, gdje je snijeg manji u odnosu na planinske dijelove gdje dostiže 40 centimetara.

Snijeg je 16 časova neprestano padao jakim intenzitetom na ovom području, a juros su padavine prestale.

Na području opštine prohodni su regionalni putevi Bratunac – Srebrenica – Zeleni Jadar – Skelani zatim Zeleni Jadar – Milići preko Podravanja i Skelani – Bratunac uz obalu Drine. I na ovim putevima ima poledice pa se saobraćaj odvija usporeno.

Mehanizacija četiri firme, koje je opština odabrala za zimsko održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva i gradskih ulica, jutros je krenula u čišćenje prioritetnih putnih pravaca.

Iz Štaba civilne zaštite kažu da se očekuje da će danas biti očišćeni prioritetni lokalni putevi i padinske ulice u Srebrenici, a da će sutra biti nastavljeno dalje čišćenje razuđene lokalne putne mreže u ovoj lokalnoj zajednici.

U Radnoj jedinici “Elektrodistribucije” u ovom mjestu Srni je rečeno da je snabdijevanje električnom energijom područja ove opštine uredno izuzev sela Osmača i okolnih zaseoka, jer je došlo do kvara na dalekovodu i već se radi na otklanjanju havarije.

Snabdijevanje vodom u Srebrenici je uredno, a telefonske i internet veze funkcionišu nesmetano.

Zbog otežanih uslova za vožnju većina autobusa u Srebrenicu stiže sa zakašnjenjem i zbog toga neki kasne i u polasku iz ovog mjesta.