Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lopovi u BiH smislili novi trik kako da opljačkaju građane

pljacka- bl

“U posljednje vrijeme sa više adresa su nam se se obraćali stanari zgrada, jer su primijetili nepoznata lica, koja su se predstavljala kao monteri Elta-kabela. Obavještavamo Vas da su se lažno predstavljali.”

Takvo upozorenje osvanulo je na vratima zgrada u nekoliko banjalučkih naselja. Razlog – oni nisu monteri, nego su, zapravo, lopovi, a iz stanova su uzimali sve što im se našlo pod rukom, javlja ATV.

Iz Elta kabela kažu da se njihovi radnici mogu lako prepoznati po uniformama, ali savjetuju da građani obavezno traže i njihove akreditacije. Trenutno su, kažu, zloupotrijebili njihovo ime, a sutra to može da bude i neka druga kompanija.

“Apelujemo na naše sugrađane i zašto smo nalijepili obaviještenja na ulaze da jednostavno znaju o čemu se radi, da ih uputimo u tu priču i da na taj način spriječimo ove ilegalne radnje. I apsolutno, ako vide lice koje nije obučeno ili nema akreditaciju Elta kabela, da obavezno nazovu najbližu policijsku stanicu ili da se obrate nama na kontakt broj”, kaže Iva Đudurović, menadžer za odnose s javnošću kompanije Elta kabel.

Sa lažnim operaterima do sada su se susreli u banjalučkim naseljima Starčevica i Obilićevo, ali i ostalima preporučuju da budu pažljiviji.

Građanima se preporučuje da i dvaput provjere ko im dolazi na kućnu adresu, jer današnji lopovi umiju i kulturno da uđu u vaš stan.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova odgovaraju da još niko nije prijavio takvu krađu. Već nekoliko puta su apelovali da građani budu pažljiviji i kada odlaze na godišnji odmor.

A ključeve od stana više ne treba da ostavljaju ispod otirača, u saksijama za cvijeće ili papučama. Ta mjesta su, kažu, davno otkrivena.