Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osuda napada

Lučić osudio “napad na srpsku imovinu” u Doglodima, šta je prava istina!?

doglodi

Preostali Srbi koji žive u naselju Doglodi nakon svih ovih napada ne osjećaju se bezbjedno, poručio je ministar Lučić

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić najoštrije je osudio, kako kaže, “napad na srpsku imovinu u sarajevskom naselju Doglodi”, gdje je jučer po treći put u zadnjih mjesec i po dana zapaljena kuća Borislava Berjana, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Lučić je apelovao na policiju i nadležne institucije da se počinioci pronađu i kazne.

– Preostali Srbi koji žive u naselju Doglodi nakon svih ovih napada ne osjećaju se bezbjedno i u stalnom su strahu za život i imovinu. Tragično je i žalosno da smo, 25 godina nakon ratnih sukoba, svjedoci ovakvih brutalnih napada na povratnike i njihovu imovinu. Mir i suživot nemaju alternativu, a ovakvi napadi direktan su atak na  povratak, pomirenje i mirno i bezbjedno društvo – navodi se u saopćenju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Međutim, iz sarajevskog MUP-a su za Klix izjavili da na osnovu vještačenja sumnjaju da je riječ o vjerskim ili međunacionalnim tenzijama već da su požar, vjerovatno, izazvali migranti koji se u napuštenim objektima pokušavaju ugrijati od zime.

RTRS je od ovog nesretnog događaja već napravio  slučaj tvrdeći da je kuća Borislava Berjana, koji trenutno živi u Višegradu, zapaljena”samo zato što je Srbin”.