Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lukač nema informacija o mogućim terorističkim aktima u BiH

dragan-lukac-mup-rs11

Zasad nema informacija o mogućim terorističkim aktima na prostoru Bosne i Hercegovine – tvrdi ministar unutrašnjih poslova (MUPRS) Dragan Lukač.

– Postoje neke uopćene informacije od nadležnih službi da su moguće takve stvari na širem području Balkana, ali s obzirom da se teroristički akti dešavaju iznenadno, vrlo teško je doći do pravih informacija – rekao je Lukač odgovarajući na pitanje poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Naveo je da niko ne može da garantuje apsolutnu sigurnost, ali se preduzimaju sve mjere, u saradnji s drugim policijskim strukturama, kako bi se spriječilo bilo kakvo izvršenje terorističkih akata.

Lukač je podsjetio da je podignut stepen sigurnosti u RS, te da je stanje sigurnosti u tom bh. entitetu na zadovoljavajućem nivou.

On je naveo da je entitetska policija formirala Upravu za borbu protiv terorizma, koja sarađuje s drugim policijskim strukturama.

– Nadam se da će ta saradnja doprinijeti stavljanju pod kontrolu svih onih koji mogu biti potencijalni izvršioci terorističkih akata, te spriječiti njihovo izvršenje u RS i BiH – zaključio je entitetski ministar policije.

Potvrdio je i da se MUPRS-a dodatno oprema.