BiH

ministar policije

Lukač: Nijedan normalan čovjek neće poslati svoje dijete u novi rat

26/10/2021

Znali smo i vidjeli da većina djece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je danas da nijedan normalan čovjek neće poslati svoje dijete u novi rat.

Dodaje da političari ne smiju odvesti narod u neki novi sukob jer nikome ne bi dobro donio.

Prema njegovim riječima, svi ljudi koji su učestvovali u ratu i ratnim dejstvima na bilo kojoj strani veoma dobro znaju da na ovom području rat nikome nije potreban niti ga ko želi.

– Ova sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi rat, ne smiju poslati mlade ljude kao što su nekada moju generaciju ne razmišljajući šta će biti, a posljedica svega toga je što smo na sve strane imali na hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i još danas živimo veoma loše upravo zbog tih ratnih dejstava jer se niko ne može pohvaliti da mu je rat donio nešto dobro – rekao je Lukač.

Dodaje da djeca političara koji prizivaju rat sigurno neće učestvovati u njemu.

– Znali smo i vidjeli da većina djece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu. Siguran sam da ni djeca političara koji danas prizivaju rat, kako bi bili velike vođe, takođe, neće biti u ratu, već će se skloniti negdje drugo, a za njihove ideje i ludosti treba da ratuju i ginu tuđa djeca – rekao je Lukač.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.