Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar o incidentu

Lukač: Osjećao sam se ugroženo, imam pravo da se branim

lukac press (1)

Moju ostavku može da traži onaj ko mi je dao mandat, i kada se to desi odmah ću to i učiniti ili kada napravim krivično djelo nespojivo sa poslom koji obavljam

“Imam pravo da se branim kao i svaki čovjek u ovoj republici kada se osjećam ugroženim, izjavio je danas Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, komentarišući incident sa Draškom Stanivukovićem, poslanikom PDP-a u NS RS.

Lukač je danas istakao da se sinoć na posebnoj sjednici RS osjećao ugroženim jer je Stanivuković došao do svečane govornice za kojom je u tom trenutku govorio Lukač i mlatio rukama.

Odgovarajući na pitanja novinara o tome da li razmišlja o ostavci na koju ga poziva opozicija u RS Lukač je istakao da opozicija u godini 365 dana traži njegovu ostavku, kao i da neće da reaguje na njihove zahtjeve.

“Moju ostavku može da traži onaj ko mi je dao mandat, i kada se to desi odmah ću to i učiniti ili kada napravim krivično djelo nespojivo sa poslom koji obavljam, a nisam uradio ništa od toga, štitio sam sebe i uvijek ću to raditi”, kazao je Lukač.

Optužio je rukovodstvo NS RS da nisu odreagovali na pravi način, jer nisu spriječili Stanivukovića i druge poslanike opozicije da ometaju govornike u NS RS, jer da su odreagovali ništa se kaže ne bi ni desilo.

“Ne mogu da dozvolim da me bilo ko ugrožava. Prijeteći je krenuo prema meni mlateći rukama, odgurnuo sam ga od sebe u namjeri da ga spriječim da me ugrozi”, rekao je Lukač i dodao da nije problem ni da o ovoj situaciji odluči sud.