Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lukač: Sve policijske agencije moraju zajedno protiv terorizma

dragan lukac fup

Sve sigurnosne agencije u BiH moraju zajedno da rade na suzbijanju terorizma, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

-Svi u BiH treba da shvate da borba protiv terorizma mora da bude jedinstvena i da svi stanu u odbranu građana koji hoće normalno i slobodno da žive u RS-u i BiH. Moramo teroriste da spriječimo da ubijaju naše ljude, da siju strah i da sutra zavladaju nama pomoću tog straha- kazao je Lukač u Zvorniku, gdje je obilježena godišnjica terorističkog napada na Policijsku stanicu, kada je Nerdin Ibrić iz zvorničkog naselja Kučić Kula ubio policajca Dragana Đurića i ranio njegove radne kolege Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

Lukač je izrazio spremnost MUPRS-a na saradnju s drugim sigurnosnim agencijama u BiH da bi se spriječili teriristički akti kao ovaj u Zvoriku ili onaj u Rajlovcu i slični, kojima neki žele, kazao je, da ubijaju nedužne ljude.

Otkrivanju spomenika poginulim pripadnicima MUPRS-a regije Birač, na kome se nalazi i lik policajca Dragana Đurića, koji je ubijen na današnji dan prošle godine u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik, prisustvovao je i šef Misije OCSE-a u BiH Jonathan Moore.