Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština RS-a

Lukačev “vapaj”: Treba nam podrška svih da riješimo seriju ubistava

Бањалука – Народна скупштина – Лука

Lukač je, na zatvorenoj sjednici Narodne skupštine RS-a, informirao poslanike o dosadašnjim rezultatima istraga, hapšenjima i podizanjem izvještaja o počinjenom krivičnom dijelu protiv direktnih izvršilaca ubistava

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač rekao je da će policija iskoristiti sve svoje kapacitete i mogućnosti kako bi, u saradnji s Tužilaštvom, u potpunosti rasvjetlila slučaj ubistva kod Prijedora i Glamočanina u općini Laktaši.

Lukač je, na zatvorenoj sjednici Narodne skupštine RS-a, informirao poslanike o dosadašnjim rezultatima istraga, hapšenjima i podizanjem izvještaja o počinjenom krivičnom dijelu protiv direktnih izvršilaca ubistava.

-Zatražio je podršku svih za rad policije na ovim teškim krivičnim djelima koja su potresla javnost u RS-u – saopćeno je iz parlamenta.

Na zatvorenoj sjednici Narodne skupštine RS-a Lukač je informirao poslanike o dosadašnjim rezultatima istraga, hapšenjima i podizanjem izvještaja o počinjenom krivičnom dijelu protiv direktnih izvršilaca ubistava.

Poslanici entitetskog parlamenta danas su većinom glasova odlučili da dio sjednice na kojem je izvještaj o ubistvu policajca Slađenka Tubina, prilikom vršenja dužnosti u Gornjoj Resavskoj kod Prijedora, i ubistvu iz zasjede banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanju vozača i pratioca Gorana Ilića u Glamočanima, općina Laktaši, bude zatvoren za javnost.