Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktor Službenog glasnika

Lukić na RTRS-u “uzeo muštuluk”: SIPA najavila dolazak u Službeni glasnik RS

SIPA miloš lukić
Foto: Pixsell/Arhiv

Lukić je visokog predstavnika Christiana Schmidta nazvao je “njemačkim turistom” koji nelegalno boravi u Bosni i Hercegovini

SIPA je kontaktirala jučer službeni glasnik Republike Srpske i najavili svoj dolazak u ovu instituciju. Kako je za RTRS rekao direktor Službenog glasnika RS Miloš Lukić, on će odgovoriti na njihov poziv.

SIPA se u pozivu, kako kaže, pozvala na odluke Tužilaštva BiH. U samom uvodu rekao je da “uzme muštuluk”.

“Ne smatram se dovoljno bitnim i važnim, ali eto kakva država takav i državni udar. Eto možemo uzeti muštuluk od njih, kako se kaže u mom selu, službenici njihove omiljene Agencije za istrage i zaštitu agencije SIPA-e su nas kontaktirali jučer.

Bili su vrlo ljubazni i tražili su da na osnovu odluka Tužilastva uzmu informacije iz Službenog glasnika. I po pitanju toga smo vrlo relaksirani”, rekao je v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloš Lukić.

“Tužitelj krši zakon”

Kako dalje Lukić tvrdi, kontaktirali su ga službenici SIPA-e iz Regionalne kancelarije u Banjoj Luci.

“Bili su vrlo ljubazni i profesionalni, to su momci iz banjalučke kancelarije SIPA-e i upoznali su me da prikupljaju određen informacije. Oni su rekli da će doći u Službeni glasnik, nisu me pozvali da ja dođem. I ja sam rekao da to nije problem. Ništa stresno i naporno. Žao mi je što svoje vrijeme moraju trošiti na ove stvari političke prirode”, naveo je Lukić, dodavši kako smatra da državni tužitelj koji je izdao nalog SIPA-i u ovome predmetu krši zakon.

Također, visokog predstavnika Christiana Schmidta nazvao je “njemačkim turistom” koji nelegalno boravi u Bosni i Hercegovini.