Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mačkić: SDA nakon UKCS-a pod kontrolu stavlja i Medicinski fakultet u Sarajevu

mackic sdp

Direktorica Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo (UKCS) Sebija Izetbegović krenula je u novu ofanzivu. Nakon što je UKCS stavila pod potpunu kontrolu, okrenula se ka Medicinskom fakultetu u Sarajevu, s namjerom da na poziciju dekana postavi nekog od svojih poslušnika iz SDA, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Na udaru se našla aktuelna dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Almira Hadžović-Džuvo.

Denis Mačkić, član Odbora za zdravstvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, smatra da je kranje vrijeme da se zaustavi primitivna i bahata politika koju vodi SDA, a koja uništava naše zdravstvo.

„Peticija o smjeni dekanese medicinskog fakulteta u Sarajevu Almire Hadžović-Džuvo predstavlja logičan slijed bahate SDA politike. Započeli su pokušajem zatvaranja Opće bolnice u Sarajevu na kriminalan način, a nastavili nizom obračuna sa svima koji se usude pričati ili razmišljati drugačije od Sebije Izetbegović i SDA. Cilj je ovladati kompletnim zdravstvenim sistemom Kantona Sarajevo i njegovim resursima ne vodeći nikakvog računa o stvarnim potrebama stanovništva i korisnicima zdravstvenih usluga. Kuda nas vodi ovakva politika vladajuće bahate oligarhije najbolje pokazuje broj mladih ljudi koji svakodnevno napuštaju ovu zemlju“, poručio je Mačkić.