BiH

"četvorka"

Magazinović: Do kraja sedmice program rada buduće vlade KS

24/11/2020

Na taj način će, dodao je Magazinović za Fenu, povećati produktivnost budućeg saziva vlade

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Saša Magazinović kazao je da će nova većina u Skupštini Kantona Sarajevo koju čine SDP-e, Naša stranka, Narod i Pravda te Nezavisna bosanskohercegovačka lista, do kraja sedmice završiti program i mjere rada budućeg saziva vlade te da danas na sastanku nisu razgovarali o imenovanju novog mandatara.

Istakao je da je ‘Četvorka’ dogovorila da će Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS biti podijeljeno na dva dijela, jedno ministarstvo koje će tretirati visoko obrazovanje, nauku i mlade te drugo za predškolsko, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje.

Također je dodao da neće povećavati broj ministarstava te da će Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture spojiti u jedno.

Na taj način će, dodao je Magazinović za Fenu, povećati produktivnost budućeg saziva vlade.

Najavio je da će do kraja sedmice biti održan i naredni sastanak, a da će u međuvremenu formirane radne grupe nastaviti razgovore i o drugim temama.

Skupština KS će na sjednici zakazanoj za 30. novembra razmatrat će ostavku premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.