"četvorka"

Magazinović: Do kraja sedmice program rada buduće vlade KS

magazinovic

Na taj način će, dodao je Magazinović za Fenu, povećati produktivnost budućeg saziva vlade

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Saša Magazinović kazao je da će nova većina u Skupštini Kantona Sarajevo koju čine SDP-e, Naša stranka, Narod i Pravda te Nezavisna bosanskohercegovačka lista, do kraja sedmice završiti program i mjere rada budućeg saziva vlade te da danas na sastanku nisu razgovarali o imenovanju novog mandatara.

Istakao je da je ‘Četvorka’ dogovorila da će Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS biti podijeljeno na dva dijela, jedno ministarstvo koje će tretirati visoko obrazovanje, nauku i mlade te drugo za predškolsko, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje.

Također je dodao da neće povećavati broj ministarstava te da će Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture spojiti u jedno.

Na taj način će, dodao je Magazinović za Fenu, povećati produktivnost budućeg saziva vlade.

Najavio je da će do kraja sedmice biti održan i naredni sastanak, a da će u međuvremenu formirane radne grupe nastaviti razgovore i o drugim temama.

Skupština KS će na sjednici zakazanoj za 30. novembra razmatrat će ostavku premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.