Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Magazinović: Još nije dostavljena informacija o stanju sigurnosti

BiH

magazinovic sassa

Klub poslanika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH je na posljednjoj sjednici tog doma pokrenuo raspravu o stanju sigurnosti u BiH, navodi u pisanoj izjavi zamjenik predsjedavajućeg Kluba Saša Magazinović.

On dodaje da je zbog nespremnosti Vijeća ministara BiH da podnese izvještaj na taj dan, usvojen zaključak kojim je Parlament obavezao Vijeće ministara BiH da u što skorijem roku, a najkasnije do 30. novemba dostavi Parlamentu informaciju o posljednjem terorističkom činu koji se desio, ali i o ukupnom stanju sigurnosti u BiH.

Magazinović navodi da je Parlament tada zadužio Vijeće ministara BiH da u interesu cjelovitosti informacije o stanju sigurnosti, predloži i mjere koje će se poduzeti u sprječavanju djelovanja terorističkih skupina i pojedinaca u BiH.

– Do ovoga trenutka, iako je istekao rok koji je odredio Parlament, Vijeće ministara BiH nije dostavilo tražene informacije i za sada ne postoje preduslovi da se na narednoj sjednici obavi ozbiljna rasprava i učini korak naprijed ka rješavanju značajnih problema koje potencijalno BiH ima, a tiču se terorizma, kao i evidentnog problema narušenog stanja sigurnosti uopće – navodi se u Magazinovićevoj izjavi.