Magazinović, Mašić i Šepić sa savjetnikom američkog predsjednika Donalda Trumpa

magazinovic – masic – sepic

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH Saša Magazinović, politički direktor SDP-a Damir Mašić i predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić susreli su se u Washingtonu sa Gerry Hallom, specijalnim savjetnikom američkog predsjednika Donalda Trumpa i direktorom u Vijeću za nacionalnu sigurnost SAD.

Na sastanku, organizovanom u sjedištu Vijeća za nacionalnu sigurnost SAD, koji je bio zatvoren za javnost, tema razgovora bilo je savezništvo u borbi protiv nasilnog ekstremizma.

Osim toga, sagovornici su razgovarali i o borbi protiv kriminala i korupcije kao preduslovu za napredak društava i država. Predstavnici zakonodavnih institucija BiH su savjetnika Halla informisali o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ključnim procesima i razlozima zastoja reformi.

U okviru posjete SAD, delegacija BiH, koju pored Mašića, Šepića i Magazinovića čini i Maja Gasal-Vražalica, na poziv američke Vlade, a u organizaciji Međunarodnog republikanskog instituta, imala je niz sastanaka sa članovima Kongresa SAD, te predstavnicima State Departmenta i USAID-a.