Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije iz opozicije

Magazinović: Nećemo podržati budžet u kome nema novca za NATO i migrantsku krizu

magazinovic
Saša Magazinović

Poručio je da su se, bez ikakve dileme, SDA, HDZ i SNSD dogovorili da kupuju auta, umjesto da sredstva usmjere na NATO put, migrante i suočavanje s posljedicama koronavirusa

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović je poručio da SPD ne može podržati budžet u kojem nema sredstava za NATO, migrantsku krizu i suočavanje s posljedicama ekonomske krize.

– Može vama neko do sutra objašnjavati da je protiv toga, ali se u politici stav pokazuje glasanjem. Najčešće objašnjavaju da su protiv toga oni koji su to svojim glasanjem podržali – rekao je Magazinović novinarima u pauzi hitne sjednice Predstavničkog doma PSBiH.

Poručio je da su se, bez ikakve dileme, SDA, HDZ i SNSD dogovorili da kupuju auta, umjesto da sredstva usmjere na NATO put, migrante i suočavanje s posljedicama koronavirusa.

Predstavnički dom PSBiH na hitnoj sjednici razmatra Izvještaj Zajedničke komisije oba doma PSBiH o postizanju identičnog teksta Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.