Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon odluke Evropskog vijeća

Magazinović: Ovo je veliki dan za BiH! Takmičimo se djelima, a ne riječima

saša magazinović
Foto: Fena/ Arhiva

Važno je da smo ostvarili napredak i da je to jasno prepoznato, rečeno i nagrađeno, rekao je Magazinović

Šef Kluba socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović, komentirajući današnji usaglašeni stav Evropskog vijeća, ocijenio je u izjavi za Fenu da je “ovo veliki dan za Bosnu i Hercegovinu”.

-Napravljen je ogroman korak naprijed. Zašto to nije moglo ranije je legitmno pitanje od čijeg odgovora nemamo koristi. Važno je da smo ostvarili napredak i da je to jasno prepoznato, rečeno i nagrađeno – rekao je Magazinović.

Po njegovim riječima, lijepo je vidjeti da se političari takmiče u zaslugama za napredak prema EU, kako oni koji učestvuju u vlasti, tako i opozicija koja smatra da je potaknula vlast da usvoji neke zakone.

-Mnogo je to ljepše nego da se takmiče u međusobnim optužbama nerijetko koristeći govor mržnje. Pozivam sve da se nastavimo takmičiti u aktivnostima koje će nas dodatno približiti Evropskoj uniji, ali da to radimo mnogo više djelima nego riječima – kazao je Magazinović.

Međutim, upozorio je da je ogroman posao i dug put pred nama.

-Taj put, kao i svaki drugi počinje prvim korakom u kojim danas treba da budemo zadovoljni, svi zajedno. Već sutra trebamo nastaviti raditi kako bi Bosna i Hercegovina svojim ljudima ponudila mnogo više od onoga što imaju danas – zaključio je Magazinović.