BiH

Objavio na Facebooku

Magazinović pobijedio rak: Bilo je na vrijeme

05/12/2019

Magazinović je u objavi zahvalio na brojnim porukama podrške, dobronamjernim savjetima i pažnji koju mu je iskazao veliki broj ljudi

Saša Magazinović, šef kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, objavio je da mu je stigao nalaz nakon druge operacije, te da je sve čisto i da je ovo konačna pobjeda.

Magazinović je prije mjesec dana objavio da mu je otkriven rak kože zbog čega je imao dvije operacije.

“Nema kancerogenih ćelija. Bilo je na vrijeme. Kažu da je ovo konačna pobjeda. Ostaje ožiljak, veliko upozorenje, naučena lekcija i obaveza da govorim i trudim se na druge načine da što veći broj ljudi, umjesto na svom, uči na mom i sličnim iskustvima”, objavio je Magazinović u statusu na svom Facebook profilu.

Magazinović je u objavi zahvalio na brojnim porukama podrške, dobronamjernim savjetima i pažnji koju mu je iskazao veliki broj ljudi.

“Želim istaći i da su kolege sa kojima vrlo često sukobljavam političke stavove iskreno ponudili svoju vrlo konkretnu pomoć. Na sreću, nije trebalo. Posebno hvala svim ljekarima koji su bili tu i pomogli na različite načine da ova priča sretno završi. Na kraju, hvala puno onima koji su me uozbiljili i natjerali da ne budem dio prirodne selekcije, onih ljudi koji “otpadnu” zato što im je teško otići kod ljekara”, napisao je Magazinović.

Veliku molbu uputio je svima, a ona se odnosi prije svega na prevenciju.

“Mnogo je stvari koje je moguće prevenirati. Melanom je jedna od njih. Pregledajte se. Pa i ako je loše, vidite da se može uspješno riješiti. Povedite računa o sebi i onima do kojih vam je stalo. Možda sam dosadan sa ovim, ali razmislite, a onda sam siguran i da ćete se pregledati”, naveo je Magazinović te se izvinio svima koje je nasikirao, posebno svojoj mami.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.