BiH

Glavni odbor SDP-a

Magazinović: Razgovarat će se i o formiranju novih političkih organizacija

18/05/2019

Magazinović je dodao, da će na sjednici biti razmatrana aktuelna politička situacija koja pored ostaloga podrazumijeva i probleme oko zastoja u formiranju vlasti nakon oktobarskih parlamentarnih izbora

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine zasjedat će danas, kada bi članovi, između ostaloga, trebali razgovarati o pripremama za predstojeći sedmi Kongres stranke zakazan za 8. juni na kojem će se birati predsjednik.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović, u okviru te tačke dnevnog reda planirano je i utvrđivanje prijedloga kongresnih dokumenata koji bi 8. juna trebali biti usvajani, uključujući i prijedloge izmjena stranačkog statuta, u okviru kojih je i uvođenje funkcije zamjenika predsjednika SDP-a.

SDPBiH trenutno nema funkciju zamjenika predsjednika, već ima osam potpredsjednika. Inače o broju potpredsjednika odlučuje Glavni odbor, te u narednom sazivu broj potpredsjednika može biti i drugačiji.

Magazinović je dodao, da će na sjednici biti razmatrana aktuelna politička situacija koja pored ostaloga podrazumijeva i probleme oko zastoja u formiranju vlasti nakon oktobarskih parlamentarnih izbora, a bit će razgovora i o sve većem podizanju tenzija, ali i o formiranju novih političkih organizacija.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović kaže da je planirano i da Glavni odbor danas usvoji finansijski izvještaj za prethodnu godinu kao i plan za ovu godinu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.